Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Elérhetőségek: Telefon: 72/481358, email: szakkepzo@nagylaszlo-komlo.sulinet.hu,

PSZC Komló

Igazgatói tájékoztató

Tisztelt Szülők / Tanulók!

A koronavírus járvány terjedése miatt a Kormány 2020. május 16. napjától tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről döntött az iskolákban. Az új munkarend értelmében a tanulóknak tilos a köznevelési intézmény oktatási célú látogatása. Ez nem rendkívüli szünetet jelent, hanem az oktatás egy új, sokak számára eddig ismeretlen, szokatlan rendszerben történő megszervezését, melynek részleteiről még jelenleg is egyeztetések folynak.

További részletekről 2020. március 16-án, majd ezt követően folyamatosan tájékoztatjuk Önöket. Ezért kérem, hogy kövessék figyelemmel az intézmény Facebook-oldalát, honlapját, valamint az osztályközösségek által kommunikációs célra használt közösségimédia-felületeket.

Gyermekfelügyelet

Az iskola 2020. március 16. napjától igény esetén megszervezi azon kiskorú tanulók kiscsoportos felügyeletét, akik esetében azt a család semmiképpen nem tudja megoldani. Kérem, hogy ez irányú igényüket az iskolatitkárságon a 72/481-358 (Vájáriskola u.) illetve a 72/482-261 (Alkotmány u.) telefonszámon szíveskedjenek jelezni.   

Ügyintézés

Az intézmény a rendkívüli tanulásszervezési időszakban is nyitva lesz. Ügyintézésre elsősorban a KRÉTA e-ügyintézési felületét javasoljuk, amennyiben azonban mégis szükséges, kérjük igényüket telefonon jelezzék a 72/481-358 (Vájáriskola u.) illetve a 72/482-261 (Alkotmány u.) számokon és a kijelölt időpontban az iskola titkársága, vezetősége áll az önök rendelkezésére.  

Az iskola épületébe való belépés egyenként, kézfertőtlenítés után lehetséges. Kérem szíves türelmüket és együttműködésüket!

Étkeztetés

Az intézményi dolgozók és a személyesen megjelenő tanulók részére az étkeztetés az eddig megszokott módon az intézményben helyben biztosított. A szülő a menzaprogram (Menza Pure) céljára kialakított felületen, a szokásos módon jelzi igényét az étkezésre.  Az ételt a szolgáltató által biztosított steril dobozban, az iskola tálalókonyhájában veheti át munkanapokon 12:30-14:00 óra közötti időpontban

Az ékezéssel kapcsolatos észrevételeket, valamint a lemondásra vonatkozó igényeiket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen is jelezhetik.

Kollégium

Az intézményben lévő kollégium a közoktatás részét képezi, ennél fogva a 2020. március 16. napjától valamennyi oktatási intézményben bevezetésre kerülő digitális munkarend miatti iskolalátogatási korlátozás ezt a szolgáltatásunkat is érinti. Mivel a korlátozások várható időtartalma nem ismert, minden kedves szolgáltatást igénybevevőt megkértünk, hogy a lehetőségeihez mérten a lehető leggyorsabban költözzön ki. A szobákban maradt vagyontárgyakért a hét folyamán előre telefonon egyeztetett időpontokban lehet bejönni. A bent maradt tárgyak megőrzéséért az iskola vállal felelősséget, pontos leltár alapján. Időpont-egyeztetés és kérdés estén kérem, hívják a 72/481-358 vagy a 72/483-198-as számokat

Szakképzés

Iskolánk sajátossága a tanulóknak nyújtott szakmai, gyakorlati képzés. Minekutána 2020. március 16. napjától valamennyi oktatási intézményben bevezetésre kerül a digitális munkarend, melynek részletes szabályai kormányrendeletben kerülnek rögzítésre, annak megjelenéséig nem tudunk konkrét tájékoztatást nyújtani. A vonatkozó kormányrendelet kihirdetése után igyekszünk minden szülőt, tanulót és képző partnert tájékoztatni a szakmai gyakorlati képzés lebonyolítási rendjéről.

Remélem, hogy a megelőző intézkedések eredményeképpen minél hamarabb helyre állhat majd az intézmény szokásos működési rendje. Addig is mindenkitől felelősségteljes viselkedést kérünk, hisz csak együtt, magunkra és embertársainkra is vigyázva tudunk hatékonyan fellépni a vírus terjedése ellen.

Tisztelettel:

Kovács Károly Balázs

intézményvezető

Elérhetőség

Elérhetőségeink:

Pécsi SZC Komlói Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma

7300 Komló, Vájáriskola u. 1.

Az intézmény OM azonosítója: 203049

Igazgató: Kovács Károly Balázs 

Honlap: www.szakiskolakomlo.hu

Hasznos linkek

Szakmák éjszakája                                      

Pályázatok

hatartalanul

erasmusmlynas baltame fone

Copyright © 2020 501 Rights Reserved.