Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Elérhetőségek: Telefon: 72/481358, email: szakkepzo@nagylaszlo-komlo.sulinet.hu,

PSZC Komló

 

 

A Pécsi SZC Komlói Szakképző Iskolája egy európai uniós pályázat keretében – hagyományteremtő szándékkal – megrendezte első Esélyegyenlőségi Napját.

A meghívott tizennégy előadó változatos interaktív bemutatók, játékok és beszélgetések segítségével igyekezett a tanulókat megismertetni a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok mindennapjaival. A Vájáriskola- és az Alkotmány utcai intézményeken kívül a programokban részt vett a Gagarin Általános Iskola nyolcadik évfolyama is.

Bemutatkozott a PTE-PEAC kerekesszékes kosárlabdacsapata, ahol a tanulók maguk is kipróbálhatták a kerekesszékes sportot. További két, a mozgássérültséggel kapcsolatos érzékenyítő beszélgetés is a program része volt.

A gyerekek három teremben ismerkedhettek a vakok (látássérültek) világával.  A tapintáson és a szagláson alapuló érzékelés mellett a vakvezető kutyák munkájának megismerése és látásfogyatékkal élőkkel való kötetlen beszélgetés is az érzékenyítő foglalkozás részét képezte. Két különböző előadás szólt a roma kisebbség és annak kultúrájának megismeréséről. Interaktív beszélgetést folytatott több csoport a hajléktalanságról is. Szintén kiemelkedő jelentőségű terület a sajátos nevelési igényűeket célzó, és az ő világukat megismertető foglalkozások lebonyolítása, hiszen a Vájáriskola utcai intézményben immáron 25 éve létezik speciális tagozat. Az első esélynapon három program is erre a témára épült.

A fentieken túl színvonalas beszélgetést szervezett a Komlói Rendőrkapitányság az internetes zaklatás témakörében, elsősorban a hátrányos helyzetű csoportokat érintő speciális kérdésekben.

Összességében mintegy 270 tanuló és 40 felnőtt vett részt a programokon. Az első visszajelzések alapján komoly igény és érdeklődés mutatkozik hasonló rendezvények szervezésére, ami – az esélyegyenlőség kiemelt fontosságát tekintve – egyezik az intézmény szándékaival, így bizonyos, hogy nem utoljára szervezett a komlói szakképző ilyen témájú rendezvényt.

A későbbiekben több előadót, intézményt és akár külső érdeklődőket is szívesen fogadna a szervező iskola a hasonló rendezvényeiken.

 

Elérhetőség

Elérhetőségeink:

Pécsi SZC Komlói Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma

7300 Komló, Vájáriskola u. 1.

Az intézmény OM azonosítója: 203049

Igazgató: Kovács Károly Balázs 

Honlap: www.szakiskolakomlo.hu

Hasznos linkek

Szakmák éjszakája                                      

Pályázatok

hatartalanul

erasmusmlynas baltame fone

Copyright © 2020 501 Rights Reserved.